Belgische jobcreatie op laagste peil in 10 jaar

27/10/14 om 08:49 - Bijgewerkt om 10:17

Bron: Trends

Werkgevers slagen er steeds minder in hun personeelsbestand uit te breiden. Het aantal nieuwe jobs in België is gedaald tot het laagste niveau in tien jaar.

Belgische jobcreatie op laagste peil in 10 jaar

© Thinkstock

Bedrijven, organisaties en overheden slagen er steeds minder in hun personeelsbestand uit te breiden. Het aantal nieuwe jobs in ons land is gezakt naar het laagste peil in tien jaar, blijkt uit cijfers van Dynam, een samenwerking van de RSZ en de KU Leuven. Dat meldt De Standaard.

De cijfers slaan op de bijna vier miljoen werknemers in ons land, maar niet op zelfstandigen.

De afgelopen twaalf maanden kwamen er 166.000 nieuwe banen bij. Net voor de crisis creëerden werkgevers nog bijna 250.000 jobs. Vandaag is dat dus een derde minder. Tegelijk verdwijnen ook veel minder jobs.

Het afgelopen jaar sneuvelden 147.000 banen, eveneens het laagste peil in tien jaar. Netto kwamen er dus 19.000 jobs bij, wat uiteraard beter is dan het nettojobverlies in de twee voorafgaande jaren.

Maar de gelijktijdige lage jobcreatie en -vernietiging is geen positief signaal want het toont aan dat de arbeidsmarkt tot stilstand komt, luidt het. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners