Bart De Wever: "N-VA is bereid onpopulaire maatregelen te nemen"

12/05/11 om 17:23 - Bijgewerkt om 17:23

Bron: Trends

De partijen die in de staatshervorming het verste willen gaan, zijn ook bereid om op federaal niveau het meest klare wijn te schenken, zegt Bart De Wever.

Bart De Wever: "N-VA is bereid onpopulaire maatregelen te nemen"

Volgens de N-VA-voorzitter is de staatshervorming "absoluut noodzakelijk, maar lost die zeker niet alles op." Er blijven op het federale niveau nog heel wat dingen over, maar er is wel een correlatie, aldus De Wever in Z-Talk Goossens op Kanaal Z.

"De partijen die bereid zijn om in de staatshervorming het verste te willen gaan, zijn diezelfde partijen die op het federale niveau het meest klare wijn willen schenken en aan de publieke opinie onaangename boodschappen zullen brengen die nodig zijn."

De Wever heeft het aan Vlaamse kant over de cluster CD&V, Open VLD en N-VA. "Deze partijen durven zeggen dat langer werken onvermijdelijk is, dat de loonkosten moeten worden weggewerkt en dat we naar fiscale hervormingen moeten gaan."

"Ik zeg niet dat Groen! en SP.A dat niet zeggen, maar als je een consensus gaat zoeken naar partijen die werkelijk ingrijpende maatregelen willen nemen, dan denk ik dat je daar wel uitkomt", besluit De Wever.

Bart De Wever gaat in Z-Talk Goossens in gesprek met Jef Roos, voormalig voorzitter van het Vlaams Economisch Verbond. Vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z.

Lees meer over:

Onze partners