Amerikaanse senaat keurt 140 miljard steunmaatregelen aan werklozen goed

11/03/10 om 12:20 - Bijgewerkt om 12:20

Bron: Trends

De Amerikaanse senaat heeft woensdag een reeks maatregelen voor 140 miljard dollar (102 miljard euro) goedgekeurd voor de verlenging van bepaalde fiscale maatregelen en voor steun aan werklozen, met als bedoeling om de werkgelegenheid aan te wakkeren en jobs bij te creëren.

Amerikaanse senaat keurt 140 miljard steunmaatregelen aan werklozen goed

© EPA

Na een week van debatten hebben de senatoren het licht op groen gezet voor een reeks maatregelen met een meerderheid van 62 stemmen tegen 36. Slechts één democraat, Ben Nelson, stemde tegen.

Het wetsontwerp verlengt de werkloosheidsmaatregelen en een ziekteverzekeringssysteem voor werklozen (COBRA) tot 31 december 2010.

De goedgekeurde tekst kreeg de steun van zes verkozen Republikeinse senatoren. De steunmaatregelen omvatten immers ook een verlenging van belastingsvermindering voor bedrijven om onderzoek te financieren. Ook de horeca, kleine ondernemingen en families met studerende kinderen kunnen blijvend op steun rekenen. Het wetsontwerp voorziet ook maatregelen voor bedienden van wie de pensioenplannen getroffen werden door de crisis.

Nu moet het Huis van Afgevaardigden zich nog uitspreken over het wetsontwerp.

Onze partners