Amerikaanse rente blijft zeker tot midden 2013 onveranderd

09/08/11 om 21:13 - Bijgewerkt om 21:13

Bron: Trends

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, zal haar belangrijkste rentetarief zeker tot midden 2013 onveranderd laten op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent.

Amerikaanse rente blijft zeker tot midden 2013 onveranderd

© Reuters

Dat heeft ze dinsdag bekendgemaakt na een vergadering van het comité voor monetaire politiek van de instelling.

Het is de eerste keer dat de Fed zich zo concreet uitspreekt over het behoud van het rentetarief. Tot nu toe zei ze dat het "gedurende een lange periode" onveranderd zou blijven. Het rentetarief staat sinds december 2008 op het historische lage niveau.

Extra maatregelen

Het comité van de Amerikaanse centrale bank heeft zich tijdens de vergadering ook gebogen over extra steunmaatregelen. "Het comité heeft het geheel van beleidsinstrumenten besproken dat het ter beschikking heeft om een sterkere economische groei te promoten tegen een achtergrond van stabiele prijzen", luidt het in een persbericht.

De groei van de grootste economie ter wereld heeft tijdens het jaarbegin teleurgesteld. Tijdens het eerste semester lag de economische groei op jaarbasis lager dan 1 procent, terwijl de Fed was uitgegaan van meer dan 3 procent.

Naar de beslissing van de Federal Reserve werd erg uitgekeken, na de ratingverlaging van de VS door Standard & Poor's vorige week en de zware beursval maandag. De Dow Jones dook toen voor het eerst sinds oktober onder de 11.000 punten. (Belga/TE)

Onze partners