ABVV: 'Loonsverhoging die op tafel ligt is onvoldoende'

30/01/15 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Bron: Trends

Het huidige voorstel om de lonen te verhogen van de Groep van Tien is onvoldoende, vindt de nummer twee van ABVV, Marc Goblet.

ABVV: 'Loonsverhoging die op tafel ligt is onvoldoende'

© BELGA

Er ligt een loonsverhoging van 0,375 procent en een nettostijging van 0,2 à 0,3 procent op tafel van het sociaal overleg. Volgens Marc Goblet is de loonsverhoging veel te laag om het verlies van een indexsprong te compenseren.

In een interview met de RTBF-radio vertelde de nummer twee van het ABVV dat de vakbond zijn positie zal bepalen tijdens het federaal comité om 11 uur, na een grondige evaluatie van de toestand. 'Ofwel krijgt de vakbondstop een nieuw mandaat ofwel komt er een nieuw "actieplan", vertelt Goblet.

'Nood aan overleglogica'

Volgens hem zit het probleem bij "de werkgevers die de trend van het regeerakkoord volgen en zich niet inschrijven in een echte overleglogica."

De sociale partners zullen vrijdagnamiddag om 14 uur opnieuw samenzitten om tot een akkoord te komen. Naast een overeenkomst over de loonmarge, moeten de partijen hun standpunten rijmen over de verdeling van de welvaartsenveloppe. Er wordt verwacht dat de Groep van Tien om 16 uur een akkoord kan voorleggen aan de regering. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners