Aantal werklozen in Vlaanderen daalde in oktober

03/11/11 om 16:16 - Bijgewerkt om 16:16

Bron: Trends

Vooral de daling bij de 50-plussers valt op, al maken zij wel nog altijd meer dan een kwart uit van het totale aantal werkzoekenden in Vlaanderen.

Aantal werklozen in Vlaanderen daalde in oktober

© Thinkstock

Het aantal werklozen in Vlaanderen is in oktober opnieuw onder de 200.000 gedaald. Dat komt overeen met een werkloosheidsgraad van 6,5 procent. Dat meldt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

Vlaanderen telde eind oktober 191.568 niet-werkende werkzoekenden, 5,9 procent minder dan in oktober vorig jaar. In september van dit jaar waren dat er nog 200.140.

"In juni, juli en augustus schommelde de daling nog rond de 8 procent. De terugval in het dalingstempo tot 5,5 procent in september en 5,9 procent in oktober wijst erop dat de groeivertraging en de recessievrees zich beginnen af te tekenen in de werkzoekendencijfers", zegt Muyters in een persbericht.

50-plussers Vooral de daling bij de 50-plussers valt op. Muyters: "Het is de derde maand op rij dat we zien dat het aantal werkzoekende 50-plussers afneemt. De vorige twee maanden daalde hun aantal met respectievelijke 0,2 en 1,1 procent. In oktober zien we een afgetekende daling met 3,3 procent".

De 50-plussers maken wel nog altijd meer dan een kwart uit van het totale aantal werkzoekenden in Vlaanderen. De daling bij de allochtone werkzoekenden en die bij de zeer langdurig werklozen (langer dan twee jaar) zijn daarentegen zeer bescheiden. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners