Aantal werklozen in Vlaanderen blijft dalen

03/07/11 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:58

Bron: Trends

Het gaat de goede kant op met de Vlaamse jobmarkt. In tegenstelling tot juni vorig jaar telt Vlaanderen nu 8 procent minder werklozen. Ook voor 50-plussers zou het tij aan het keren zijn. Voor de allochtone bevolking blijft het moeilijk een job te vinden.

Aantal werklozen in Vlaanderen blijft dalen

© Reuters

De werkloosheid in Vlaanderen is in juni voor de tiende maand op rij gedaald. Er zijn nu 8 procent minder werklozen dan in juni vorig jaar. Ook bij de 50-plussers lijkt de daling zich nu door te zetten. Met die cijfers komt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zondag voor de dag.

50-plussers

Vlaanderen telde eind juni 182.510 niet-werkende werkzoekenden, of 6,23 procent van de Vlaamse beroepsbevolking. "Sinds september 2010 vertaalt de economische heropleving zich elke maand in dalende werkloosheidscijfers", zegt Muyters. De daling was al langer zichtbaar in de werkloosheidscijfers tot 50 jaar, maar lijkt zich nu ook door te zetten bij de 50-plussers.

"Waar we in mei nog een zeer voorzichtige aanzet zagen (-0,2 procent), zien we in juni een meer afgetekende daling met 1,1 procent" op jaarbasis, aldus de minister. De 50-plussers vertegenwoordigen wel nog altijd 28,4 procent van

het totale aantal werkzoekenden. "Voor de betaalbaarheid van ons sociaal systeem en om de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden, moeten we blijven inzetten op activering van deze groep." Ook bij de allochtone werkzoekenden blijft de daling beperkt. Hun aantal daalde met 2 procent op jaarbasis, tegenover een daling met 10 procent bij de autochtone populatie.

JongerenDe jongerenwerkloosheid (tot 25 jaar) lag in juni ruim 13 procent lager dan een jaar eerder, het aantal werklozen tussen 25 en 50 jaar bijna 10 procent. Ook bij de arbeidsgehandicapten is er een sterke daling (-15 procent). (Belga/INM)

Onze partners