1 Belg op 20 diende belastingen 2010 niet in

© belga

Ongeveer een op twintig belastingplichtige Belgen heeft zijn belastingen niet ingediend voor aanslagjaar 2010 (inkomsten 2009).

Dat blijkt uit cijfers van minister van Financiën Didier Reynders (MR) die Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) opvroeg.

Het gaat om net geen 310.000 Belgen of 4,91 procent van alle belastingplichtigen, zo melden Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg maandag.

“Het niet indienen van de belastingaangifte is een plaag bij vennootschappen, maar ook bij burgers. Je creëert een gevoel van onrechtvaardigheid: waarom betalen wij belastingen als sommige van de 6,3 miljoen belastingplichtige Belgen zelfs geen aangifte indienen”, zegt Bogaert.

Hij wijst ook op de grote verschillen tussen de provincies. Brussel is de slechtste leerling: in de hoofdstad diende zo’n 10,6 procent van de belastingplichtigen geen aangifte in. De Limburger is de beste belastingbetaler met maar 2,63 procent belastingweigeraars. De Waalse provincies scoren slechter dan de Vlaamse.

De cijfers werden genoteerd een week voor het afsluiten van Tax-on-web voor aanslagjaar 2010. Volgens de website zijn aangiftes van 2010 niet meer mogelijk sinds 21 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content