Beleggerscompetitie start rustig

© Getty Images/iStockphoto

Met meer dan 20.000 deelnemers lijkt de 21ste editie van de Beleggerscompetitie uit te groeien tot een succes.

De aandelenmarkten lieten weinig beweging zien in de eerste week van de Beleggerscompetitie. Dus was het voor de spelers moeilijk grote winsten te boeken. Toch slaagde de winnaar van het eerste weekklassement, de student met de portefeuille NicoSolv, erin een winst van bijna 5 procent te boeken. Dat is een fraaie prestatie. In de komende weken komt het erop aan met turbo’s in te spelen op de volgende trend en de winst tijdig in veiligheid te brengen.

De editie van dit jaar loopt gedurende tien weken en eindigt op vrijdag 26 april 2019. Overtuig dus uw vrienden, collega’s en familieleden om zich in te schrijven, want ze kunnen nog een van de acht overblijvende weekklassementen in de wacht slepen, waaraan een prijs van 1000 euro in aandelen vasthangt. Natuurlijk is het nog leuker het eindklassement te winnen. De winnaar van het algemene klassement wordt 10.000 euro rijker. De beste van het studentenklassement sleept voor 5000 euro aandelen in de wacht. Studenten mogen maximaal 25 jaar oud zijn en moeten zijn ingeschreven in een school, een hogeschool of een universiteit.

De actieve spelers worden extra beloond. Vergeet daarom niet de dagelijkse quizvraag te beantwoorden. Per correct antwoord krijgt u 100 euro virtueel geld op uw rekening gestort en over de hele looptijd van de competitie kunt u uw portefeuille bijspekken met 4800 euro. Dat kan bij de eindafrekening het verschil maken. Wie zich wil inschrijven, kan dat doen op de website beleggerscompetitie.knack.be. De deelname is zoals altijd gratis, maar een deelnemer kan zich slechts eenmaal geldig inschrijven.

U kunt beleggen in aandelen, trackers en turbo’s. Voor de aandelen is voorzien in een selectie waarden op Euronext Brussel, Amsterdam en Parijs. Tevens kunt u beleggen in de DAX-30-aandelen. U kunt maximaal 5 procent van de waarde van uw portefeuille in turbo’s stoppen. Er is een grote keuze: niet alleen kunt u die inzetten op Europese indexen, zoals AEX, CAC40, Bel-20 en DAX, maar ook op de Dow Jones Industrials-index. Daarnaast kunt u inspelen op de koersbewegingen van het goud, de ruwe olie en de VIX-index, een maatstaf voor de beweeglijkheid van de beurzen. Bij de turbo’s kunt u zowel opteren voor turbo’s long (om in te spelen op een koersstijging) als turbo’s short (om te profiteren van een koersdaling). Bij de trackers zit een trackers short, om in te spelen op een koersdaling van de beurzen. De beurzen kunnen niet alleen stijgen, maar ook dalen.

Ook dit jaar kunt u bronzen, zilveren en gouden medailles verdienen in vier categorieën: transacties, quizvragen, uitnodiging van vrienden en type producten door een bepaalde target te halen. Wie vier bronzen medailles in de diverse categorieën verdient, krijgt na de competitie een abonnement van een maand op Trends. Wie viermaal zilver verdient, ontvangt het magazine twee maanden lang en een gouden belegger krijgt het weekblad drie maanden in zijn bus.

Voorlopige stand op 22 februari 2019*

Algemeen:

1 NicoSolv +4,84%

2 driving +4,35%

3 LP9145 +4,16%

4 Childrenofmen +3,96%

5 XPI0RR +3,86%

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de gerechtsdeurwaarder.

Partner Content