Zaak-Hendrik Seghers naar de strafrechter

06/01/14 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

Bron: Trends

Op 15 januari komt de zaak van het faillissement van de NV Seghers Beter Technology (SBT) en de NV Verenigde Malderse Compagnie (VMC) eindelijk voor de Mechelse strafrechter.

Via die twee holdings controleerde Hendrik Seghers een bedrijvenimperium, onder meer actief rond in milieutechnologie. Het parket vermoedt fraude bij het faillissement.

De groep ging op 13 september 2002 met een luide knal over de kop. Het was al het tweede faillissement van Hendrik Seghers. In 1984 ging de NV Seghers International, met daarin Bestepona, het Spaanse vakantiedorp in Estepona, ten onder. Die zaak kwam niet voor de strafrechter.

Voor de SBT-zaak is dat, na elf jaar, dan toch het geval. De beschuldigingen zijn onder meer valsheid in geschrifte bij een kapitaalverhoging bij de groep, bij de boekhouding en jaarrekeningen, verduisteringen en het te laat neerleggen van de boeken. Naast Hendrik Seghers zijn de gedaagden de bestuurders Hilaire Roose; Johny Cornillie, de gewezen kabinetschef van Luc Van den Brande; Michel Berges, ex-bestuurder bij Fortis en Bank Degroof; de NV Groenhove; en de bedrijfsrevisoren Roger Tiest, Frans Samyn en BDO Atrio. Opvallend is dat Jean-Luc Dehaene, indertijd beheerder bij SBT, en Gerard Van Acker, oud-bestuurder bij VMC, de dans ontspringen. (WVD)

Lees meer over:

Onze partners