Winst KBC overtreft de verwachtingen

12/05/15 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

Bron: Trends

KBC heeft in het eerste kwartaal een nettowinst behaald van 510 miljoen euro of 47 procent meer dan de 347 miljoen euro een jaar eerder. De Belgische bank-verzekeraar doet het zo ook beter dan verwacht.

Winst KBC overtreft de verwachtingen

© belga

Analisten van het financiële nieuwsagentschap Bloomberg hadden 100 miljoen euro minder winst verwacht (411,5 miljoen euro).

"Terwijl de wereldeconomie een dip beleefde in het eerste kwartaal van 2015, presteerden de economieën van onze Centraal-Europese markten en Ierland relatief sterk. De aanhoudend lage rentevoeten bleven een uitdaging voor de hele financiële sector. Tegen die achtergrond boekte KBC een uitzonderlijk goed nettoresultaat van 510 miljoen euro voor het eerste kwartaal van 2015", zegt CEO Johan Thijs dinsdag in het persbericht met de resultaten.

België blijft de belangrijkste winstmotor met een nettoresultaat van 330 miljoen euro, 26 miljoen meer dan begin 2014. De divisie Tsjechië was goed voor 143 miljoen euro winst.

KBC spreekt van een "stevige groei van de kredietverlening" in België (+5 pct op jaarbasis), Tsjechië en Slovakije", vergeleken met het voorgaande kwartaal. Ook was er een "heel sterke groei van deposito's" in België (+11 pct), Ierland en Bulgarije. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners