Windmolenpark voor kust van Zeebrugge kost 850 miljoen euro

28/06/12 om 17:39 - Bijgewerkt om 17:39

Bron: Trends

Northwind heeft de financiering afgerond voor de bouw van een offshore windmolenpark op de Lodewijkbank. Die bevindt zich op 37 kilometer van de kust van Zeebrugge.

Windmolenpark voor kust van Zeebrugge kost 850 miljoen euro

© belga

Het windmolenpark van Northwind zal 72 turbines tellen en 850 miljoen euro kosten. Het is de bedoeling dat het park tegen 2014 operationeel wordt.

De windturbines hebben een totaal vermogen van 216 MW. "Dat betekent dat we jaarlijks 230.000 gezinnnen van energie zullen kunnen voorzien," verduidelijkte CEO Frank Coenen van Northwind donderdag tijdens een persconferentie. Coenen benadrukte dat België op dit moment met een tekort aan productiecapaciteit kampt. Bovendien bestaat de kans erin dat er drie nucleaire centrales worden gesloten omdat ze te oud zijn.

Om het vollledige project rond te krijgen, moest Northwind op zoek naar 850 miljoen euro. Aandeelhouders Colruyt en Aspiravi hebben samen met enkele partners voor 255 miljoen euro kapitaal en achtergestelde leningen gezorgd. De overige 595 miljoen euro werd via schuldfinanciering aangebracht. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners