Werknemers ontslagen wegens te vaak ziek: Bpost 'overtreedt wet niet'

28/09/11 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Bron: Trends

Bpost heeft in 2010 ruim 400 werknemers ontslagen omdat ze te vaak ziek waren, melden verschillende kranten.

Werknemers ontslagen wegens te vaak ziek: Bpost 'overtreedt wet niet'

© ImageGlobe

Bpost heeft in 2010 ruim 400 werknemers ontslagen omdat ze te vaak ziek waren, melden verschillende kranten vandaag. Het overheidsbedrijf benadrukt dat het de wet nooit heeft overtreden."Dagelijks wordt minstens één persoon ontslagen die ziek geweest is," citeert persbureau Belga André Blaise van de christelijke vakbond CSC Transcom. "In 2010 telden we er iets meer dan 400. En voor 2011 lijken de cijfers nog groter."

"Slechts twee à drie procent van de werknemers wordt ontslagen wegens incompetent, de anderen om medische reden."

Volgens vakbond ACV worden werknemers die 35 dagen ziek zijn ontslagen. Daarbij zouden ook personeelsleden zijn die een arbeidsongeval hadden en die behandeld werden voor kanker.

Bpost: 'Geen mechanisme'

Woordvoerder Piet Van Speybroeck van Bpost benadrukt dat de regels voor overheidsbedrijven en voor private bedrijven dezelfde zijn. "Wij respecteren nauwgezet de wetgeving."

Volgens Van Speybroeck bestaat er ook geen. "Het aantal van 35 is een richtcijfer, dat niet automatisch tot ontslag leidt." Bpost ontkent ook dat er iemand werd ontslagen omdat hij een gebroken been opliep bij een valpartij tijdens de werkuren. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners