Werknemers Logistics Ternat blokkeren verdeelcentrum Carrefour Herstal

22/02/10 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

Bron: Trends

Een 30-tal werknemers van het distributiecentrum Logistics Ternat blokkeren sinds maandagmorgen 4 uur een Carrefour-winkel in Herstal, die sinds kort door de warenhuisketen gebruikt wordt, als "noodplatform" om de blokkade-acties van het personeel van Logistics Ternat te omzeilen.

Werknemers Logistics Ternat blokkeren verdeelcentrum Carrefour Herstal

© Belga

De vakbonden van het Luikse verdeelcentrum hebben zich inmiddels solidair verklaard en zullen vandaag zeker geen goederen meer laten vertrekken.

Sinds een tiental dagen blokkeren de werknemers van Logistics Ternat gedurende een of meerdere dagen de leveringen aan hypermarkten van Carrefour. De actievoerders vrezen dat Carrefour het contract niet meer zal verlengen met Kuehne+Nagel voor dit distributiecentrum. 270 werknemers zouden hierdoor hun job verliezen.

Carrefour zelf zal wellicht tijdens een bijzondere ondernemingsraad morgen/dinsdag hierover

meer duidelijkheid scheppen. Kuehne+Nagel zal dat ongetwijfeld een dag later doen op een eigen ondernemingsraad

"We hebben vandaag de andere blokkade-acties nog verstrengd. Vijftien hypermarkten, die sinds vrijdag geen goederen meer kregen, blijven geblokkeerd. De ganse week worden er ook geen promotie-artikelen geleverd aan alle 57 hypermarkten. We hebben inmiddels vernomen dat het personeel van een tiental hypermarkten goederen weigert afkomstig van het verdeelcentrum uit Herstal", aldus vakbondsman Jurgen Geeroms (ACV).

Vanuit Logistics Ternat worden alle hypermarkten van Carrefour in ons land bevoorraad met droge voeding.

Lees meer over:

Onze partners