Werkloosheid in eurozone blijft stabiel

© Reuters

Volgens berekeningen van het Europees statistiekbureau Eurostat is de werkloosheidsgraad in de eurozone voor de vierde maand op rij stabile gebleven.

In november van vorig jaar zat 11,5 procent van de beroepsbevolking in de eurozone zonder werk. Daarmee blijft de werkloosheid stabiel tegenover oktober, maar daalt ze in vergelijking met de 11,9 procent in november 2013.

In de volledige Europese Unie (EU) noteerde de werkloosheidsgraad in november op 10 procent, tegenover 10,1 procent in oktober en 10,7 procent in november 2013.

Omgerekend telde de Europese Unie in november 2014 ruim 24,4 miljoen werklozen, van wie bijna 18,4 miljoen in de eurozone. Dat zijn er 34.000 meer dan in oktober, maar ruim een half miljoen minder dan vorig jaar.

Oostenrijk (4,9 procent) en Duitsland (5 procent) tellen het minst aantal inwoners zonder baan, terwijl Griekenland (25,7 procent) en Spanje (23,9 procent) kampen met de hoogste werkloosheidsgraad. Eurostat hanteert een andere berekeningsmethode dan de afzonderlijke lidstaten. Volgens de berekeningen van Het Duitse federaal Arbeidsbureau bedroeg het werkloosheidspercentage in Duitsland in november 6,6 procent

Volgens de berekeningen van Eurostat lag de Belgische werkloosheidsgraad in november stabiel op 8,5 procent. (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content