Webwinkel Zalando boekt eerste jaarwinst

12/02/15 om 09:07 - Bijgewerkt om 09:07

Bron: Trends

Zalando heeft voor het eerst een jaar met winst afgesloten. De webwinkel verwacht bovendien dat de verkopen in 2015 zullen toenemen met 20 à 25 procent.

Webwinkel Zalando boekt eerste jaarwinst

© Reuters

Het Duitse webwinkelbedrijf boekte over heel 2014 een winst voor rente en belastingen van 62 miljoen euro, na een verlies van 114 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte het donderdag bekend op basis van voorlopige cijfers. Er werd geen nettoresultaat gegeven.

De verbetering van het bedrijfsresultaat is volgens Zalando te danken aan een betere kostenbeheersing. Daarnaast nam de omzet afgelopen jaar met een kwart toe tot 2,2 miljard euro. Voor 2015 voorspelt de schoenen- en kledingverkoper een verdere toename van de verkopen met 20 tot 25 procent.

Volgens bestuurder Rubin Ritter toont het positieve resultaat in 2014 aan dat Zalando geen eendagsvlieg is. "De komende jaren zullen wij ons richten op groei op de lange termijn en niet op maximalisering van de marge op de korte termijn", zei hij. Het bedrijf ging in oktober vorig jaar naar de beurs in Frankfurt. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners