Waegener vraagt gerechtelijke reorganisatie aan

23/08/10 om 22:31 - Bijgewerkt om 22:31

Bron: Trends

Waegener Group en Waegener Research & Development, de ontwikkelaars van een apparaat voor de behandeling van medische trauma's, doen een beroep op de wet op de continuïteit van ondernemingen om bescherming te zoeken tegen hun schuldeisers.

Waegener vraagt gerechtelijke reorganisatie aan

© belga

Het verzoekschrift om een gerechtelijke reorganisatie is volgens onze informatie al op 13 augustus bij de rechtbank van Turnhout ingediend. De behandeling ervan staat voor woensdag 25 augustus op de rol. De rechter heeft daarna 8 dagen om zich over het verzoek uit te spreken.

Sinds het indienen van het verzoekschrift - sinds 13 augustus dus - is Waegener door de wet beschermd tegen beslagen van schuldeisers. Dat bevestigt ons een deurwaarder. Aan de indiening van het verzoekschrift wordt geen enkele ruchtbaarheid gegeven. Dat betekent in de praktijk dat deurwaarders in zo'n geval geregeld vergeefs aankloppen.

Waegener moet nu de rechtbank overtuigen dat de activiteiten van het bedrijf geheel of gedeeltelijk behouden kunnen blijven. Woordvoerder Ivo Van Aken maakt zich sterk dat het bedrijf daartoe in staat zal zijn. Hij verwijst naar een uitzicht op nieuwe investeerders en naar nieuwe overeenkomsten met distributeurs.

Tijdens de procedure van opschorting blijft de gedelegeerd bestuurder baas op zijn schip - tenzij de rechtbank een gerechtsmandataris aanduidt omdat zij ernstige bestuursfouten vermoedt die de continuïteit van het bedrijf in gevaar brengen.

In een persbericht van dinsdag 24 augustus schuift Waegener de zwartepiet voor de "woelige periode" door naar "twee vroegere directeurs" die "door een reeks ondoordachte ingrepen de toekomst van het bedrijf in gevaar (hebben) gebracht".

Volgens Waegener werd "het duo onmiddellijk ontslagen. Na uitspraak van de rechtbank werden zij eveneens als bestuurder geschorst. Verder onderzoek heeft inmiddels geleid tot verdere stappen. Zo zal het tweetal worden aangeklaagd voor valsheid in geschrifte. Een algemene vergadering zal zich volgende maand uitspreken over hun afzetting als bestuurder".

Volgens de persmededeling van Waegener heeft "het aandeelhouderssyndicaat rond hoofdaandeelhouder en chief executive officer Levi Dewaegenaere zijn vertrouwen herbevestigd. Dit syndicaat vertegenwoordigt ruim drievierde van alle aandelen".

Volgens corporate communications verantwoordelijke Roderick Lindner van Waegener moet de commissaris-bedrijfsrevisor de datum van de aangekondigde algemene vergadering nog bevestigen.

B.L.

Lees meer over:

Onze partners