Waals distributiecentrum Delhaize mogelijk vanaf 2017 operationeel

21/06/11 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Bron: Trends

Delhaize België bevestigt dinsdag dat er plannen zijn om in Oupeye, in de regio Luik, een nieuw distributiecentrum te bouwen. Dat zou tegen begin 2017 operationeel kunnen zijn, zo luidt het in een persbericht.

Waals distributiecentrum Delhaize mogelijk vanaf 2017 operationeel

© Belga

De krant L'Echo had dinsdagochtend over het project bericht. Het nieuwe distributiecentrum moet de bevoorrading vergemakkelijken van de Delhaize-winkels in het zuiden en het oosten van het land en die in het Groothertogdom Luxemburg.

De winkelketen benadrukt dat het centrum capaciteit toevoegt aan de bestaande distributiecentra in Zellik en Ninove. "Die distributiecentra, waarin Delhaize blijft investeren, zullen zeer actief blijven in de toekomst", zo staat in een persbericht.

Delhaize spreekt momenteel nog van een intentie tot bouwen en een optie op de site in Oupeye. Er loopt nog een haalbaarheidsstudie. Daarna moet de raad van bestuur van de distributiegroep het project formeel goedkeuren. Als dat gebeurt, zou de bouw in 2013 kunnen starten. Delhaize schat de investering momenteel op 50 miljoen euro. Het project zou ook een honderdtal banen opleveren.

Delhaize België telde eind maart 806 winkels en boekte vorig jaar een omzet van 4,8 miljard euro. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners