Vyncke sluit joint venture voor Amerika

02/09/10 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:01

Bron: Trends

Het groene-energiebedrijf Vyncke heeft met zijn Oostenrijkse collega Ebner een joint venture opgericht, meldt het weekblad Trends.

Ebner Vyncke moet vanuit Ohio de markt in de VS, Canada en Mexico bewerken. Voor het bedrijf uit Harelbeke is het de derde joint venture. Met Forbes wordt sinds twee jaar de markt in India bewerkt. Voor gas-WKK-installaties (warmtekrachtkoppeling, waarbij de hitte van het productieproces wordt hergebruikt) wordt in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland sinds eind vorig jaar samengewerkt met Callens. Alle entiteiten samen haalden sinds begin dit jaar al voor ruim 65 miljoen euro orders.

Voor Vyncke zelf werd al voor een kleine 50 miljoen euro opdrachten binnengehaald, meer dan het dubbele van vorig jaar. Het bedrijf rekent voor dit jaar op een recordomzet van zowat 60 miljoen euro. Daarmee is de dip van vorig jaar (van 44,8 naar 34,5 miljoen euro omzet) weggewerkt. Ondanks de crisis werd het personeelsaantal stabiel gehouden op 220. Om de nieuwe taken de baas te kunnen, is het bedrijf op zoek naar een vijftigtal vooral hoger opgeleide werknemers. CEO Peter Vyncke: "Tot nu toe konden we er nog maar een twintigtal aanwerven. De schaarste in eigen streek dwingt ons nu om enkele vacatures te verplaatsen van Harelbeke naar Tsjechië, China en Thailand. We bekijken ook de mogelijkheid om in India ingenieurs aan te werven en die als expat naar West-Vlaanderen te brengen."

Het bedrijf haalde ook een mooi contract binnen in Servië. Daar gaat Vyncke Energietechniek voor de Victoria Group, de grootste agro-onderneming van het Balkanland, drie biomassa-installaties bouwen waar stroafval, aangevuld met houtsnippers en zonnebloemschalen, wordt verbrand en omgezet in elektriciteit. Het order is voor Vyncke zowat 9 miljoen euro waard.

L.H.

Lees meer over:

Onze partners