VW-topman Japanse tak verontschuldigt zich met lange buiging op autosalon Tokio

28/10/15 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

Bron: Trends

De Duitse autobouwer Volkswagen heeft zich woensdag in Japan nog maar eens geëxcuseerd voor het milieuschandaal met de sjoemelsoftware.

VW-topman Japanse tak verontschuldigt zich met lange buiging op autosalon Tokio

© REUTERS

De topman van de Japanse tak van Volkswagen, Sven Stein, maakte tijdens de persdag van het autosalon van Tokio een lange buiging om zich zo op traditioneel Japanse wijze te verontschuldigen.

"Waarheid achterhalen"

Volkswagen belooft "goede technische oplossingen" voor de door het schandaal getroffen wagens. "We zullen de volledige waarheid achterhalen en vrijgeven. We zullen ervoor zorgen dat iets dergelijks nooit meer zal gebeuren", klinkt het.

Veel aandacht gaat tijdens het autosalon van Tokio naar zelfrijdende auto's. De Japanse constructeurs tonen zich ambitieus over autonoom rijdende voertuigen, onder impuls ook van de Japanse regering, die tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokio wil kunnen uitpakken met de Japanse knowhow. Daarnaast tonen Toyota en Honda ook waterstofauto's tijdens het salon.

De 44ste Tokyo Motor Show opent donderdag de deuren voor het grote publiek. Het tweejaarlijkse salon telt voor deze editie zowat 160 exposanten, inclusief toeleveranciers, uit elf landen. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners