Vrees voor banenverlies bij Belgische activiteiten Euroclear

23/06/11 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:38

Bron: Trends

De settlementgroep Euroclear onderzoekt de mogelijkheid om een deel van haar Belgische activiteiten onder te brengen in een ander land. Daarbij is nadrukkelijk sprake van Polen. De plannen leiden tot onrust onder het personeel, dat vreest voor banenverlies.

Dat schrijft De Tijd. Euroclear, met zo'n 2.400 werknemers een zwaargewicht in de financiële sector in België, is wereldwijd een van de twee grote settlementhuizen in de financiële industrie. Het andere is Clearstream. Settlement is de laatste stap in een financiële transactie waarbij cash en effecten tegelijk worden uitgewisseld. Euroclear heeft wereldwijd zo'n 3.400 werknemers.

De groep staat onder druk om de kosten te verlagen. Maar woordvoerder Denis Peters benadrukt dat de mogelijke inplanting van een vestiging in een ander land niet ingegeven is door besparingen. "Wel door de moeilijkheid die we ondervinden om in België voldoende geschikt personeel te vinden."

Waarnemers vrezen echter dat de oprichting van een afdeling in Polen wel eens de eerste stap kan zijn van een grotere verhuisoperatie uit België.

Een buitengewone ondernemingsraad, die vrijdag wordt gehouden, kan meer duidelijkheid brengen. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners