Volvo verkocht meer auto’s in eerste helft 2015

© REUTERS

De Volvo Car groep heeft in de eerste jaarhelft 232.284 wagens verkocht, of ruim 3.200 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de toegenomen vraag in Europa was daarbij bepalend, meldt het Zweedse merk.

Ook de operationele winst lag hoger: 1,66 miljard Zweedse kronen (176 miljoen euro) tegen 968 miljoen vorig jaar. De omzet steeg van 66,98 miljard kronen naar 75,215 miljard kronen (8 miljard euro).

Topman Håkan Samuelsson spreekt van een goede eerste jaarhelft, met een verbeterde financiële performantie. “We zijn sinds 2010 een transformatieplan aan het implementeren en dit financiële resultaat toont dat we op de juiste weg zitten. Voor het volledige jaar verwachten we een aanzienlijke winsttoename.”

Verdubbeling verkoop

Volvo wil zijn positie versterken en mikt op middellange termijn op bijna een verdubbeling van de verkoop tot 800.000 auto’s per jaar. Een nieuwe fabriek in de Amerikaanse staat South Carolina moet daartoe bijdragen.

In de fabriek in Torslanda in Zweden werd in mei een extra shift ingevoerd, waardoor bijna 1.500 nieuwe jobs gecreëerd werden. Volvo heeft ook al vijftig jaar een fabriek in Gent, waar vorig jaar 260.000 wagens van de band rolden. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content