'Volkswagen blijft op koers'

13/07/12 om 12:25 - Bijgewerkt om 12:25

Bron: Trends

De Volkswagen-groep heeft in het eerste halfjaar 8,9 procent meer voertuigen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

'Volkswagen blijft op koers'

© Belga

De Duitse autobouwer is er van januari tot en met juni in geslaagd 4,45 miljoen wagens aan de man te brengen, meldt de groep uit Wolfsburg vrijdag. VW is het moederbedrijf van onder meer Volkswagen, Audi, Skoda en Seat.

"We blijven op koers", verklaarde Christian Klinger, verantwoordelijk voor de verkoop, maar "de economische situatie, voornamelijk in West-Europa, blijft gespannen en moeilijk", luidt het.

In Europa verkocht de VW-groep het eerste halfjaar 1,93 miljoen wagens (+1,8 procent). In West-Europa, exclusief Duitsland, werd evenwel een daling met 5,7 procent tot ongeveer 1 miljoen voertuigen genoteerd.

In de VS zag de grootste autofabrikant van Europa de verkoop toenemen met 30,4 procent tot 275.200 wagens, in China met 17,5 procent tot 1,3 miljoen voertuigen.

In de cijfers die vrijdag werden vrijgegeven is de verkoop van bedrijfsvoertuigen (MAN en Scania) niet meegerekend. (BO/ReutersBelga)

Lees meer over:

Onze partners