Voka geeft ABVV koekje van eigen deeg in spandoekenoorlog Beringen

20/09/10 om 13:13 - Bijgewerkt om 13:13

Bron: Trends

Als antwoord op de metershoge affiche op het Hasseltse ABVV-gebouw met de tekst 'Kapitalisme schaadt de gezondheid', heeft Voka Limburg, dat zich amper 2 gebouwen verder bevindt, maandag een spandoek aangebracht waarop staat 'Voorbijgestreefd syndicalisme schaadt de economie'.

"We moesten reageren op hun provocatie", zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka-Limburg.

Het hangt er al enkele maanden, een groot spandoek tegen het ABVV-gebouw aan de Grote Ring van Hasselt met de slogan 'Kapitalisme schaadt de gezondheid'.

"Een kaakslag voor onze ondernemers," aldus Johann Leten. "Hun stelling dateert uit de oude klassenstrijd, toen werkgevers en werknemers lijnrecht tegenover elkaar stonden. De tijd van Woeste en Daens is lang voorbij. Goed draaiende ondernemingen zorgen voor welvaart en welzijn in de provincie, en daar wordt iedereen beter van, ook de werknemers. Wat is trouwens het alternatief voor kapitalisme? Communisme misschien," vraagt Leten zich af.

Als reactie onthulde Voka-Kamer van Koophandel Limburg maandag een bord voor hun gebouw, met de tekst: 'Beste buren van het ABVV: Voorbijgestreefd syndicalisme schaadt de economie.' "Het is onze plicht om zo te reageren", vindt Leten. "En pas als zij hun spandoek weg doen, doen wij hetzelfde".

Lees meer over:

Onze partners