Voka: 'Dagje staking kost Limburg 65 miljoen euro'

15/10/14 om 18:16 - Bijgewerkt om 18:20

Net als de andere werkgeversorganisaties is Voka niet te spreken over de aangekondigde vakbondsactie van 15 december. Voka-Limburg maakte alvast de rekening.

Voka: 'Dagje staking kost Limburg 65 miljoen euro'

© belga

Voka-Limburg begrijpt niet dat de vakbonden de uitgestoken hand van de regering naar de sociale partners afwijzen. Een dag 'Limburg lam leggen' kost de Limburgse economie - volgens de werkgeversorganisatie - maar liefst 65 miljoen euro.

Voka maakte de berekening op basis van het Limburgse bbp (bruno binnenlandse product). De 65 miljoen euro die de provincie op de stakingsdag verloren ziet gaan, zou overeenstemmen met 75 euro per Limburger.

"Ik hoop dat er alsnog realiteitszin komt bovendrijven bij de vakbonden. En dat we samen met hen en de overheid ten volle voor economische groei kunnen gaan", besluit Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Limburg.

Voka-topman Jo Libeer wijst er in een afzonderlijk bericht op dat iedereen inspanningen moet leveren om de uitdagingen van het federale budget en het behoud van de sociale zekerheid aan te kunnen. "Mag ik er bijvoorbeeld op wijzen dat de tweede maand gewaarborgd loon ook voor onze ondernemingen een bittere pil is?", aldus Libeer. (BO)

Lees meer over:

Onze partners