Voeders Talpe en Trevi stappen samen in energieproject

© belga

Onder de naam Greenwitchpower slaan het familiale veevoederbedrijf Talpe en het milieutechnologiebedrijf Trevi de handen in elkaar voor het opzetten van een vergistingsinstallatie.

De vennootschap werd opgericht met een maatschappelijk kapitaal van 62.500 euro, met Lieven Talpe (Voeders Talpe), en Stefaan Deboosere en Peter Vandeputte (Trevi) als bestuurders.

Niemand was beschikbaar voor commentaar, maar betrokkenen bij het dossier bevestigen dat Voeders Talpe een vergunning kreeg voor zo’n installatie. Die zou een verwerkingscapaciteit van 40.000 ton per jaar hebben. De grondstof zou voor 60 procent uit landbouwproducten bestaan, voornamelijk maïs. Talpe kan zo biogas produceren en organische nevenstromen die omgezet worden tot groene brandstof om elektriciteit op te wekken. Daarmee kan het bedrijf voorzien in stroom voor zichzelf, maar eventueel ook voor het publieke net.

Het milieubedrijf Trevi heeft al jaren ervaring met waterzuiveringsinstallaties, luchtzuiveringsinstallaties, mestverwerkingsinstallaties en biogasinstallaties. De projecten werden opgezet in België, Frankrijk, Nederland, Polen, Hongarije en Inda.

L.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content