Vlaamse regering niet van plan cash te injecteren in Opel Antwerpen

01/10/10 om 13:35 - Bijgewerkt om 13:35

Bron: Trends

De Vlaamse regering zal geen cash injecteren in de vestiging van Opel Antwerpen met het oog op een mogelijke overname. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters vrijdag gezegd na afloop van de ministerraad. "Het is gewoon niet mogelijk. Europa zou die vorm van investeringssteun ook niet toestaan".

Vlaamse regering niet van plan cash te injecteren in Opel Antwerpen

© belga

De bezorgdheid over de toekomst van Opel Antwerpen neemt toe, ook binnen de Vlaamse regering. Normaal gezien liep de deadline van moederbedrijf General Motors voor het vinden van een overnemer voor de vestiging in Antwerpen donderdagnacht af. De kwestie kwam vrijdagochtend dan ook ter sprake op de Vlaamse ministerraad.

Op dit moment onderhandelt GM nog met twee kandidaat-overnemers: een Chinese autofabrikant en een Amerikaanse investeerders. Peeters verwacht maandag vier oktober een beslissing, want dan komt de internationale werkgroep rond Opel bij elkaar.

De Vlaamse regering verwacht alvast een geloofwaardig businessplan, dat rendabel en financieel solide is en dat zorgt voor duurzame tewerkstelling. Een cash injectie van de Vlaamse overheid in de vorm van investeringssteun komt er zeker niet, maar waarborgen geven, zoals de Vlaamse regering in het verleden al deed bij bedrijven in moeilijkheden, behoort wel tot de mogelijkheden.

De Vlaamse regering kan ook opleidingssteun geven wanneer er vraag zou zijn naar opleidingen in het geval van een nieuwe investeerder. Voor de grond van de Opelvestiging is een formule van sale & lease back door de Vlaamse overheid een optie, zie Peeters nog.

Lees meer over:

Onze partners