Vlaamse bedrijven Umicore, Soudal en Imec breiden activiteiten uit in China

25/05/10 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

Bron: Trends

Tijdens de zesdaagse missie van Vlaams minister-president Kris Peeters langs de Chinese oostkust heeft een aantal Vlaamse bedrijven nieuwe activiteiten in China aangekondigd.

Vlaamse bedrijven Umicore, Soudal en Imec breiden activiteiten uit in China

© belga

Materiaaltechnologiegroep Umicore start in China met de oprichting van een centrum voor technologie-ontwikkeling voor autokatalysatoren.

Siliconenfabrikant Soudal neemt een Chinees bedrijf over en
het Leuvense nanotechnologiebedrijf Imec opende dinsdag Imec China.

Umicore was eerder al actief op de Chinese markt. Volgens CEO Mark Grynberg is Umicore al sinds 1995 actief in China. Intussen telt het bedrijf er een tiental fabrieken met in totaal 2.200 werknemers. Het centrum voor technologie-ontwikkeling zal werk
bieden aan twintig tot dertig hoogopgeleide ingenieurs en moet
opgeleverd zijn in 2012. Het is daarbij de bedoeling dat er op de site katalysatoren voor de lokale markt worden ontwikkeld.

Het Turnhoutse bedrijf Soudal, vooral bekend van siliconen en lijmen, kondigde dinsdag de overname aan van het Chinese Shijia. Met de overname hoopt Soudal een vaste plaats te krijgen op de Chinese markt. Er wordt gerekend op een jaarlijkse omzet van 8 miljoen euro in China. De totale omzet van Soudal bedraagt meer dan 300 miljoen euro. Soudal telt wereldwijd ongeveer 1.200 werknemers. Daarvan werken er ongeveer 750 in België. In China telt het bedrijf 55 werknemers.

Het Leuvense nanotechnologiebedrijf Imec hield dinsdag Imec China boven de doopvont. Het bedrijf tekende een samenwerkingsovereenkomst met halfgeleiderbedrijf Huali voor de ontwikkeling van chipprocestechnologie. Imec China start met vijf werknemers.

Lees meer over:

Onze partners