Vision IT doet overname in Nederland

23/06/10 om 13:23 - Bijgewerkt om 13:23

Bron: Trends

Vision IT heeft een akkoord bereikt om 60 procent van het Nederlandse Qwise over te nemen. Het Waals-Brabantse informaticadienstenbedrijf krijgt daarmee voet aan grond in alle Benelux-landen. Het bedrijf, dat op Alternext noteert, betaalt 'rond de vijf miljoen euro' voor de overname.

Qwise, een specialist in systeemintegratie, werd opgericht in 2002. Het bedrijf draaide in 2009 een omzet van ruim 10,5 miljoen euro, met een operationele marge van 13 procent. Het bedrijf wordt vanaf 1 juli in de boeken van Vision IT opgenomen.

Het Waals-Brabantse bedrijf is van plan om op een later tijdstip Qwise voor 100 procent over te nemen. Voorlopig blijft het echter nog bij 60 procent. Om de overname mogelijk te maken, heeft Vision IT een lening van 10 miljoen euro herschikt bij KBC.

Daarnaast heeft het bedrijf een zogenaamde 'club deal' afgesloten met KBC, Dexia en BNP Paribas Fortis, waarbij de drie banken samen 11,8 miljoen euro lenen. Vision IT wil dat geld naar eigen zeggen gebruiken 'om de positie in Duitsland te consolideren'.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners