Vier op de tien kmo's klaar om aan te werven

22/10/10 om 12:27 - Bijgewerkt om 12:27

Bron: Trends

38 procent van de Belgische kmo's wil nog in 2010 nieuwe werknemers in dienst nemen. Dat blijkt uit een onderzoek van human resources-dienstverlener SD Worx.

Vier op de tien kmo's klaar om aan te werven

© belga

SD Worx deed in september een rondvraag bij 767 kmo-bestuurders. De kmo's die dit jaar nog willen aanwerven zijn talrijker in Vlaanderen (39,7 procent) dan in Brussel (35,7 procent) en Wallonië (34,4 procent).

Vooral de grootste kmo's (65 procent), die 50 tot 99 werknemers tellen, als die in de industrie (44 procent), willen nog voor het jaareinde aanwerven.

Hoewel 45 procent van de kleine en middelgrote ondernemingen werknemers zoekt met 1 tot 5 jaar ervaring, is een gelijkaardig aantal (44 procent) op zoek naar net-afgestudeerden.

"Het lijkt om duurzame aanwervingen te gaan: 79 procent wil een voltijds contract aanbieden", meldt SD Worx in een persbericht. "Bij 86 procent van de jobs gaat het meteen om een contract van onbepaalde duur."

De belangrijkste motivatie voor de nieuwe aanwervingen ligt bij de toename van werk of uitbreiding van het bedrijf (31 procent). Opmerkelijk is dat 53 procent van de kmo's die nu al vacatures openstaan hebben, melden dat ze het moeilijk hebben om geschikte kandidaten te vinden.

Lees meer over:

Onze partners