Vestas raakt in de problemen

18/08/10 om 14:03 - Bijgewerkt om 14:03

Bron: Trends

De Deense windmolenbouwer Vestas krijgt forse klappen op de beurs na de bekendmaking van teleurstellende kwartaalresultaten. Vestas is klant bij de Belgische tandwielkastenbouwer Hansen Transmissions.

Vestas raakt in de problemen

© belga

Op de beurs van Kopenhagen duikt het Vestas-aandeel voor de middag 19 procent in het rood tot 255,5 kronen. De koersval komt er nadat Vestas een kwartaalverlies van 119 miljoen euro bekendmaakte tegenover een winst van 43 miljoen euro in het tweede kwartaal 2009. Analisten hielden rekening met een verlies van slechts 7,3 miljoen euro.

De grootste windmolenbouwer ter wereld ziet de omzet in het tweede kwartaal terugvallen van 1,21 miljard in 2009 tot ongeveer 1 miljard euro in 2010. De verwachte jaaromzet wordt nu met een miljard euro neerwaarts bijgesteld tot 6 miljard euro. Die herziening heeft te maken met vertragingen bij orders in de VS, Spanje en Duitsland.

In een reactie verklaart CEO Ditlev Engel woensdag op Bloomberg TV te optimistisch geweest te zijn over de verwachtingen voor het tweede halfjaar 2010. Vestas verlaagt ook de verwachte winstmarge.

Lees meer over:

Onze partners