Vervotte werkt in stilte exit Bellens uit

14/09/11 om 09:03 - Bijgewerkt om 09:03

Bron: Trends

Ontslagnemend minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) heeft een plan uitgewerkt om Didier Bellens bij Belgacom aan de deur te zetten.

Ontslagnemend minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) heeft een plan uitgewerkt om Didier Bellens bij Belgacom aan de deur te zetten. Dat schrijft De Tijd woensdag.

Cruciaal wordt de raad van bestuur van Belgacom donderdag. Daar zal voorzitter Theo Dilissen de forcing moeten voeren zodat er een beslissing valt over de poging van Bellens om zijn vertrouwelinge Concetta Fagard weer in dienst te nemen. Hij deed dat ondanks een negatief advies van de raad van bestuur daarover.

Als de raad van bestuur beslist dat Fagard niet kan terugkomen, kan de Belgische staat het als grootste aandeelhouder hard spelen. Er zal dan, aldus De Tijd, worden vastgesteld dat er een vertrouwensbreuk is, waardoor Bellens' ontslag zich opdringt.

Bellens kan dit scenario ontwijken door terug te komen op zijn beslissing Fagard opnieuw aan te werven, maar in regeringskansen wordt de kans daarop weinig waarschijnlijk geacht.

Bellens vangt 2 miljoen euro bij ontslag

Rest nog het probleem van de vertrekpremie van Bellens: hij zou in dat geval 2 miljoen euro vangen. Over zijn opvolging circuleert een scenario waarbij de financieel directeur, de Amerikaan Ray Stewart, voorlopig de leiding van Belgacom zou overnemen, in afwachting van een nieuwe ceo.

Nog een vertrek bij Belgacom?

Volgens La Libre Belgique zou Astrid De Lathauwer, hr-directeur en executive vice-president bij Belgacom, tijdelijk van haar functies ontheven zijn nadat ze haar ontslag heeft ingediend. Haar mogelijk vertrek zou een gevolg zijn van de terugkeer van Concetta Fagard, de omstreden rechterhand van topman Didier Bellens.

Haar vertrek, dat donderdag zou kunnen worden bekrachtigd tijdens een geplande raad van bestuur, zou een direct gevolg zijn van de terugkeer van Fagard. Bellens zou hebben beslist De Lathauwer te ontlasten van de communicatie van de groep, waar ze ad-interim aan werkte. Bellens zou dit zelf in handen nemen, samen met Fagard.

Die beslissing zou de hr-directrice er toe hebben aangezet afstand te doen van haar functie. Belgacom gaf geen commentaar op het ontslag, aldus nog de krant. (Belga/SD)

Onze partners