Vertrekpremie bovenop behoud tewerkstelling bij Opel Antwerpen

19/04/10 om 14:47 - Bijgewerkt om 14:47

Bron: Trends

Ook als er een overnemer of een investeerder wordt gevonden voor de Antwerpse Opel-fabriek kunnen de arbeiders aanspraak maken op het sociaal plan. Dat is bepaald in het ontwerp van akkoord dat binnenkort wordt voorgelegd aan het personeel, zegt Eddy De Decker van het ACV aan Belga.

Vertrekpremie bovenop behoud tewerkstelling bij Opel Antwerpen

© belga

De arbeiders die zo aan het werk zouden kunnen blijven, ontvangen een volledige vertrekpremie als het om een bedrijf buiten de autosector gaat en een derde van de premie als het om een onderneming uit de auto-industrie gaat. "Dat was aanvankelijk niet het geval en daar is een hartig woordje over gediscussieerd", zegt De Decker.

Bij een eerste herstructurering midden juni zullen overigens al zowat 1.250 werknemers vertrekken. "Dat heeft te maken met het productievolume van het najaar", aldus De Decker.

"Eind september moet dan duidelijk zijn of er een overnemer is. Als dat niet het geval is, zal het personeel tot eind september kunnen blijven werken. Als zij kunnen overgaan naar een nieuwe investeerder, blijven ze tot eind 2010 tewerkgesteld bij GM."

De Decker zegt nog dat dit akkoord "het maximum haalbare" is voor Opel Antwerpen. "Daarvan zijn we ons bewust. Iedere werknemer moet nu de kans krijgen om te bekijken wat het voor hem of haar persoonlijk betekent en daarop het sociaal plan kunnen beoordelen", besluit de vakbondsman.

Lees meer over:

Onze partners