Vemedia naar China en Rusland

25/10/11 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Bron: Trends

Vemedia, de producent en verkoper van geneesmiddelen zonder voorschrift (OTC-producten), wordt actief in Rusland en China. Het snel groeiende bedrijf van CEO Yvan Vindevogel was tot nog toe alleen actief in West-Europa en Zuid-Afrika.

In Rusland wordt nog voor het jaareinde een kantoor geopend in Moskou. Via dat filiaal vinden de producten hun weg naar apotheken in en rond Moskou en Sint-Petersburg, dat kan op basis van een akkoord met een lokaal distributiebedrijf. De doorbraak in Rusland wordt ook mogelijk gemaakt met de steun van de Belgische Maatschappij voor Buitenlandse Investeringen (BMI) dat de investering voor 30 procent onderschrijft.

Vemedia wordt de komende maanden ook actief in Hongkong door een joint venture. De Chinese partner Larry Lam tekent daarin voor 49% en de tandem Vemedia-BMI voor de meerderheid (51 procent). Van die 51 procent tekent Vemedia voor 70 procent en BMI voor 30 procent.

Vindevogel was tot 1994 ook de hoofdaandeelhouder van Omega Pharma. In 2002 wikte hij Vemedia los van Solvay en tekende sindsdien voor een groeiscenario gesteund op overnames. Ook in Oekraïne en Polen wil Vemedia in de toekomst nog commerciële doorbraken forceren. (KC)

Lees meer over:

Onze partners