VDL Bus Roeselare verwacht megaorder uit Jamaica

21/10/11 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:22

Bron: Trends

De busmaker uit Roeselare voert afrondende gesprekken over een order van 230 bussen voor Jamaica. Toch is algemeen directeur Peter Wouters bezorgd over de vooruitzichten voor 2012.

In een uitgebreid portret schetst Trends deze week VDL Bus Roeselare. De busproducent is na Van Hool de grootste in ons land. De onderneming werkt vandaag aan orders voor Ghana en de Waalse vervoermaatschappij TEC. Een order voor 230 bussen voor Jamaica wordt binnenkort afgerond.

"Maar 2012 wordt een heel moeilijk jaar", waarschuwt algemeen directeur Peter Wouters. "We zien opnieuw een bankencrisis. De overheid investeert nog nauwelijks. We merken een sterke daling in de aanbestedingen voor openbaar vervoer." De Lijn stelde een megaorder voor 459 bussen uit.

Peter Wouters heeft nog meer kopzorgen. Net als Filip Van Hool, topman van de voertuigenbouwer uit Koningshooikt, waarschuwt hij in Trends voor de hoge loonlasten in vergelijking met onze buurlanden.

"De totale loonlasten van een lasser en een schilder liggen in België 15 procent hoger dan in Nederland, voor hetzelfde nettoloon." (WR)

De volledige analyse leest u in Trends van deze week (20 oktober in de winkel).

Onze partners