Vattenfall wil jaarlijks 650 miljoen euro besparen

21/09/10 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Bron: Trends

Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall wil jaarlijks 6 miljard Zweedse kronen (bijna 650 miljoen euro) besparen. Daarbij kunnen banen verdwijnen, zo heeft CEO Oeystein Loeseth dinsdag de plannen van het bedrijf om zich te concentreren op de kernmarkten Zweden, Duitsland en Nederland, toegelicht.

Het moederbedrijf van Nuon liet eerder dinsdag weten dat "onderzocht wordt of geografische posities en assets, die de nieuwe strategische richting niet ondersteunen, afgestoten kunnen worden". Vattenfall is behalve in de drie kernmarkten actief in België, Denemarken, Finland, Polen en Groot-Brittannië.

Nuon België Bij Nuon België werd bevestigd dat een afstoting zal worden onderzocht, maar daar werd aan toegevoegd dat er nog niets concreet is beslist.

Vattenfall wil, na een periode van intensieve groei, tijd maken voor consolidatie. Het wil zo naar eigen zeggen de winst en de waardecreatie verhogen en het CO2-profiel verbeteren, en een van de koplopers zijn in de ontwikkeling van duurzame-energieproductie.

Banenverlies zou opgevangen worden via natuurlijk verloop. De investeringen voor de komende vijf jaar worden teruggeschroefd van 21,7 naar 17,8 miljard euro. De organisatiestructuur wordt volledig omgebouwd.

Lees meer over:

Onze partners