Van Hool krijgt extra orders in de VS

11/08/11 om 15:48 - Bijgewerkt om 15:48

Bron: Trends

Busbouwer Van Hool mag dertig extra dubbeldekkers leveren aan de Verenigde Staten. Dat zegt gedelegeerd bestuurder Filip Van Hool.

Van Hool krijgt extra orders in de VS

© belga

Busbouwer Van Hool heeft gemeld dat het contract voor de levering van dubbeldekkers aan Stagecoach in de Verenigde Staten wordt uitgebreid. Eind juni meldde het familiebedrijf uit Koningshooikt al aan Trends dat het tijdens een Belgische economische missie een contract tekende voor de levering van 140 dubbeldekkers in de Verenigde Staten. Afnemer is de Schotse beursgenoteerde onderneming Stagecoach. De bussen worden gebruikt als alternatief voor vliegreizen. Die bestelling werd nu uitgebreid tot 170 dubbeldekkers.

Volgens de gedelegeerd bestuurder Filip Van Hool kan De Vlaamse onderneming met het order produceren tot in 2012. Toch is Van Hool waakzaam voor een eventuele conjuncturele inzinking. "Die is eventueel te verwachten door meer concurrentie uit lage lonenlanden, en door het eventuele uitstel van bestellingen door openbare diensten", meldt Fililp Van Hool. "Maar bij Van Hool compenseren wij dit door speciale producten in het hogere marktsegment."

Het hogere coachsegment met producten op maat is daarvan een voorbeeld. Bovendien zal de vennootschap tijdens het bussalon in Kortrijk in oktober een nieuw gamma touringcars voorstellen. Die specialiteitenmarkt leidde er mee toe dat de onderneming in 2010 opnieuw winst maakte. De nv Van Hool haalde in 2010 een bedrijfsresultaat van 2,8 miljoen euro, versus een bedrijfsverlies van minus acht miljoen euro in 2009. Het nettoresultaat bedroeg 2,76 miljoen euro, versus een nettoverlies van 1,9 miljoen euro in 2009.

Wolfgang Riepl

Lees meer over:

Onze partners