Van Gansewinkel zoekt herfinanciering

22/04/15 om 23:49 - Bijgewerkt om 23:49

Marc Zwaaneveld, sinds dit jaar de nieuwe topman van Van Gansewinkel, ziet een herfinanciering van de recyclagegroep als de beste optie om de schuldenlast af te bouwen. Een verkoop of beursgang zijn voorlopig niet aan de orde, zegt hij.

Van Gansewinkel zoekt herfinanciering

© Belga

Marc Zwaaneveld gaf tijdens een bezoek aan een nieuwe vestiging in Turnhout uitleg over de schuldafbouwplannen van de groep, die sinds 2007 in handen is van de private-equitypartijen CVC Capital Partners en KKR.

Zwaaneveld gaf daarbij geen nieuwe informatie vrij over de schuldenlast, die vorig jaar op 670 miljoen euro werd geraamd.

"Er zijn nu verschillende opties. Je kunt aan een verkoop denken, je kan aan de beurs denken, je kan met de huidige aandeelhouders en financierders een soort herfinanciering doen. Een beursnotering of een verkoop zijn momenteel niet aan de orde. Het meest voor de hand liggende is dan waarschijnlijk een stukje herfinanciering met bestaande partijen", aldus de voormalige COO van het bedrijf. Over de termijn blijft hij vaag.

'Lichte opleving'

"Ik kan u wel zeggen dat dat ergens in de loop van dit jaar zal plaatsvinden. We hebben voldoende liquiditeiten, dus is het belangrijk om een zorgvuldig proces te hebben met alle partijen, maar de gesprekken zitten op schema."

Zwaaneveld ontkent verder bij herhaling dat de Belgische activa zouden worden verkocht, zoals een gerucht wil. "Dat is nooit het geval geweest, niet het geval nu en wat mij betreft niet het geval in de toekomst", zegt hij, verwijzend naar recente investeringen in België. Er is trouwens een lichte aantrekking van de verwerkte volumes in dit land.

"De lichte opleving van de economie beginnen we te voelen", zei Raf Lambrix, directeur van Van Gansewinkel Oost-België.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners