Van den Bossche voor het eerst over Optima: ‘Natuurlijk is dit een mislukking voor mij’

© Imageglobe

Alhoewel Luc Van den Bossche zegt dat hij al achttien maanden niets meer met Optima te maken heeft, ziet hij het faillissement van de bank wel als zijn falen. ‘Natuurlijk is dit een mislukking voor mij’, zegt de gewezen Sp.a-minister.

Luc Van den Bossche, die van 2011 tot 2014 het dagelijks bestuur van de bank in handen had, zal vandaag eindelijk schriftelijk reageren op de Optima-affaire, dat heeft hij tegen het Het Nieuwsblad gezegd. De voorbije weken zou hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur grote sommen uit de bank hebben gehaald, maar Van den Bosche zegt daar niets van te weten. ‘Ik heb al achttien maanden niets meer met die bank te maken’. Ook zegt hij geen geld meer geronseld te hebben toen dat niet meer mocht.

En alhoewel hij het faillissement als mislukking ziet, kan hij niet alle schuld dragen. ‘Als een krant kapotgaat, is dat dan alleen de schuld van de hoofdredacteur? Er spelen zo veel zaken, zoals de economische omgeving, maar ik zal daar nu niet op ingaan’, klinkt het. Het enige dat hij zich persoonlijk aan kan rekenen is ‘dat ik hier geen winstgevende bank van heb kunnen maken.’

Van den Bossche nam vorige week vrijdag ontslag uit de vastgoedpoot van Optima.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content