Vakbondsacties op til bij bpost

23/01/14 om 16:56 - Bijgewerkt om 16:56

Bron: Trends

De vakbonden bij postbedrijf bpost hebben een stakingsaanzegging ingediend. Ze willen meer weten over de nieuwe CEO en de daaraan gekoppelde toekomstvisie van het bedrijf.

Vakbondsacties op til bij bpost

© belga

De bonden - ACOD-CGSP, ACV-CSC Transcom en VSOA SLFP - willen 'de nieuwe strategische visie van het bedrijf kennen', melden ze donderdag in een persbericht. "De onzekerheid die er heerst over de toekomst van het bedrijf, laat ons niet meer toe de vergaderingen met betrekking tot reorganisaties bij te wonen", klinkt het.

De bonden zijn in ieder geval niet van plan aan de vergaderingen met de directie deel te nemen vooraleer ze ingelicht worden over de nieuwe strategische visie van het bedrijf.

Na een vergadering woensdag met Johnny Thijs en Martine Durez, de voorzitster van de raad van bestuur, 'hebben we besloten om aan geen enkele nationale vergadering meer deel te nemen zo lang we de opvolger van CEO Johhny Thijs niet kennen', verduidelijkt André Blaise van de christelijke vakbond. "Om te kunnen vooruitgaan, moeten we weten hoe de nieuwe baas de toekomst van het bedrijf ziet," aldus de vakbondsman

De directie van bpost heeft al laten weten de stakingsaanzegging niet te begrijpen. "Woensdag nog werd de vakbonden bevestigd dat het strategisch plan van de onderneming onveranderd doorgaat", zegt bpost-woordvoerder Piet Van Speybroeck. Bpost benadrukt dat het gaat om 'een algemene aanzegging voor eventuele acties', en niet om een aanzegging voor een algemene staking. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners