Vakbonden Ford Genk eisen duidelijkheid over Mondeo

© belga

De drie vakbonden bij Ford Genk eisen een precieze datum van de Europese en Amerikaanse directie voor de productie van de nieuwe Mondeo in de vestiging in Limburg.

De bonden hoopten donderdag tevergeefs op garanties van de Europese CEO Stephen Odell over het openblijven van de Genkse vestiging. Maar dat lukte niet, integendeel. Odell herhaalde tot zes maal toe dat hij geen garanties – voor geen enkele vestiging trouwens – zou geven.

Niettemin klampen de bonden zich vast aan het vooruitzicht voor de productie van het nieuwe Mondeo-model in de vestiging in Genk. De directie had laten verstaan dat de planning werd uitgesteld tot oktober 2013. Maar de bonden eisen nog meer duidelijkheid. “In de brief die we naar de Europese en Amerikaanse bedrijfstop zullen sturen, staat dat we voor 19 september de precieze datum van de productiestart willen kennen,” aldus Eddie Martens, afgevaardigde van de christelijke vakbond ACV. “We eisen een duidelijk en krachtig signaal,” luidt het.

De bonden eisen ook dat de werken voor de ombouw van de productie moeten starten vooraleer iedereen in december met technische werkloosheid naar huis wordt gestuurd. “Voor we 5 weken naar huis worden gestuurd, willen we met eigen ogen zien dat de verandering daadwerkelijk is ingezet. Eerst zien en dan geloven, dus.”

Krijgen de bonden geen positief antwoord op hun brief, dan volgen er gerichte acties. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content