Vakbonden en directie Brussels Airport onderhandelen om staking af te wenden

21/09/10 om 11:56 - Bijgewerkt om 11:56

Bron: Trends

De directie van Brussels Airport heeft maandag een mail gestuurd aan de vakbonden met een aantal voorstellen om de door de vakbonden aangekaarte problemen aan te pakken. De mail komt er nadat de vakbonden vorige week een stakingsaanzegging hadden ingediend.

Vakbonden en directie Brussels Airport onderhandelen om staking af te wenden

© belga

"Het gaat om een onderhandelbaar document", reageert vakbondsman Jan François (ACV-Transcom). "De bijlage bevat 56 bladzijden en het zal nog even duren vooraleer ik die allemaal heb doorgenomen, maar ik heb diagonaal naar een aantal knelpunten gekeken en ik denk dat we in de goede richting evolueren", aldus François.

De vakbonden en de directie zullen dinsdag van 09.30 tot 16.00 uur onderhandelen.

Het personeel van Brussels Airport klaagt vooral over het personeelstekort. Daarnaast tillen de vakbonden er ook zwaar aan dat de directie wil raken aan het personeelsstatuut.

Een ander heikel punt betreft de houding van personen uit het middenkader naar het personeel toe. "Afspraken met de directie blijken soms niet op het terrein te worden uitgevoerd", luidde het eerder. Nog een ander aanslepend dossier is het reorganisatieplan van de security-dienst.

Lees meer over:

Onze partners