Vakbonden en bestuur E.ON schuiven dinsdag aan aan de onderhandelingstafel

09/01/15 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:43

Bron: Trends

Na een verzoeningsvergaderingt woensdag zal dinsdag een overleg plaatsvinden bij de steenkoolcentrale van E.On in Langerlo bij Genk.

Vakbonden en bestuur E.ON schuiven dinsdag aan aan de onderhandelingstafel

E.ON © Belga Image

Tijdens een verzoeningsvergadering donderdag werd een opening gecreëerd naar dialoog. Dat zegt Gazelco-secretaris Jan Van Wijngaerden. Tot dinsdag verwacht de vakbondsman geen acties, "al kunnen die wel op elk moment uitbreken en zijn ze gelegitimeerd".

In december werd door het personeel van de centrale het werk neergelegd. E.On wil van de steenkoolcentrale af, waardoor de werknemers vrezen dat ze op straat zullen belanden.

De directie blijft wel vertrouwen dat ze een overnemer zal vinden voor het project, waarbij de steenkoolcentrale wordt omgevormd tot een biomassacentrale.

Het verzoeningsbureau donderdag bleef volgens Van Wijngaerden vaag, maar er werd wel een signaal gegeven dat de directie bereid is "besprekingen te voeren in een nieuw perspectief". De bonden zouden ook de toezegging gekregen hebben dat er iemand van de hogere directie in de komende weken naar Langerlo zal komen. (Belga/NS)

Onze partners