Univeg ontvangt bindend bod van Culinor voor verkoop Hot Cuisine

24/06/11 om 17:13 - Bijgewerkt om 17:13

Bron: Trends

De groente- en fruitleverancier Univeg heeft een bindend bod ontvangen van Culinor voor de overname van de fabrikant van kant- en klaarmaaltijden Hot Cuisine in Gent. Het bod impliceert een mogelijke sluiting van de fabriek in Doornik. Voor de tewerkstelling in Gent heeft de overname geen gevolgen.

Univeg ontvangt bindend bod van Culinor voor verkoop Hot Cuisine

Dat meldt Univeg vrijdag, zonder financiële details vrij te geven.

"Univeg en Hot Cuisine hebben de intentie dit bod te aanvaarden, maar raadplegen voorafgaandelijk de ondernemingsraad van Doornik over de mogelijke sluiting van de fabriek in Doornik", luidt het. Culinor, gevestigd in Destelbergen, heeft immers geen interesse om de activiteiten in Doornik, waar 81 mensen werken, over te nemen.

Univeg zette eerder dit jaar Hot Cuisine in de etalage, in het kader van een herweging van de kernactiviteiten. De directie bracht vrijdag bij Hot Cuisine de personeelsvertegenwoordigers op de hoogte van de intentie tot verkoop en tot sluiting van de fabriek in Doornik, en start de informatie- en consultatiefase op in het kader van de wet-Renault.

"Ik betreur de mogelijke gevolgen voor de vestiging in Doornik, maar ben anderzijds tevreden dat we voor Gent een sterke kandidaat gevonden hebben die een mooi toekomstperspectief biedt aan de site in Gent en zijn medewerkers en waarvoor kant-en-klaarmaaltijden een kernactiviteit is", zegt Univeg-topman Theo de Kool in een persbericht. In de Gentse vestiging werken 90 mensen.

Univeg heeft ook een Hot Cuisine-vestiging in de Verenigde Staten, maar die is niet bij de deal betrokken, aldus nog een woordvoerster van Univeg. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners