UCB verkoopt Amerikaanse dochter

03/09/15 om 00:38 - Bijgewerkt om 00:38

De Belgische farmagroep UCB gaat Kremers Urban, zijn Amerikaanse divisie die generische medicijnen ontwikkelt, verkopen aan Lannett voor 1,23 miljard dollar (ruim 1 miljard euro).

UCB verkoopt Amerikaanse dochter

© belga

Dat maakte het bedrijf na de sluiting van Wall Street bekend. Mogelijk komt er nog een extra som bij, maar hoeveel die bedraagt is niet bekend.

Eind vorig jaar had UCB al eens een koper gevonden voor zijn Amerikaanse dochter, maar de verkoop sprong uiteindelijk af nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) extra onderzoek had gevraagd over één van de generische medicijnen van de groep. De verkoopprijs lag toen met 1,5 miljard dollar hoger dan wat UCB vandaag ontvangt. Maar mogelijk krijgt UCB nog meer geld, "in het geval de rating van het medicijn methylphenidate HCI ER wordt hersteld, waardoor UCB kan participeren in een eventuele meerwaarde".

'Schulden aflossen'

Hoeveel het extraatje zou bedragen, is niet bekend. UCB gaat de opbrengst van de verkoop gebruiken om schulden af te lossen en strategische investeringen te doen.

"Daardoor kan de groei versnellen en/of de pijplijn met innovatieve geneesmiddelen worden versterkt", staat er in het persbericht. De verkoop moet wel nog de goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten. UCB verwacht de transactie eind dit jaar af te sluiten.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners