UCB sluit strategische alliantie met Synosia Therapeutics

12/10/10 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:18

Bron: Trends

De Belgische farmagroep UCB heeft een strategische alliantie gesloten met het Zwitserse Synosia Therapeutics. UCB krijgt daardoor de rechten op twee producten om bewegingsstoornissen te behandelen en investeert ook 20 miljoen dollar in het Zwitserse bedrijf.

UCB sluit strategische alliantie met Synosia Therapeutics

© belga

Dat heeft UCB dinsdag meegedeeld.

Synosia verleent aan UCB de exclusieve, wereldwijde rechten op twee ontwikkelingsverbindingen, bekend onder de codenamen SYN-115 en SYN-118. Beide bevinden zich in de klinische ontwikkelingsfase II voor de behandeling van de ziekte van Parkinson. Zodra fase II is afgerond, neemt UCB de volgende fasen op zich, net als de commercialisering van de geneesmiddelen.

Synosia ontvangt van UCB een niet vrijgegeven voorafbetaling en kan later mijlpaalbetalingen ontvangen, die voor de twee producten samen kunnen oplopen tot 725 miljoen dollar.

UCB neemt voorts een belang in Synosia, door 20 miljoen dollar te investeren als onderdeel van een Serie C-financiering. Als gevolg van deze instap en de strategische alliantie zullen twee vertegenwoordigers van UCB een zitje krijgen in de raad van bestuur van Synosia.

Lees meer over:

Onze partners