UBS rekent op forse kwartaalwinst

12/04/10 om 14:15 - Bijgewerkt om 14:15

Bron: Trends

De Zwitserse zakenbank UBS, die fors te lijden had onder de wereldwijde financiële crisis, kondigt in de aanloop naar de algemene vergadering van woensdag aan dat ze voor het eerste kwartaal rekent op forse winst.

UBS rekent voor het eerste kwartaal 2010 op een winst voor belastingen van minstens 2,5 miljard Zwitserse frank (1,7 miljard euro). Dat zou overeenstemmen met de hoogste kwartaalwinst in bijna drie jaar.

In het eerste kwartaal 2009 keek de Zwitserse bank nog aan tegen een nettoverlies van bijna 2 miljard frank (1,34 miljard euro).

Op het dieptepunt van de crisis lieten heel wat klanten hun bank in de steek en haalden er miljarden spaargeld weg. Sindsdien zijn er opnieuw talrijke miljarden teruggevloeid. Van een volledig herstel is evenwel nog geen sprake, aangezien de reputatie van de UBS een flinke knauw kreeg.

De zakenbank kon de afgelopen maanden vooral profiteren van de evolutie op de financiële markten, die een positieve impact had op de divisie investeringsbankieren. Op 4 mei maakt UBS de officiële kwartaalresultaten bekend.Lees meer over:

Onze partners