Twee doden bij explosie Umicore Olen

23/01/14 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:33

Bron: Trends

Op de Olense site van chemiebedrijf Umicore zijn donderdag twee doden gevallen bij een arbeidsongeval. Dat meldt het bedrijf in een persbericht..

Twee doden bij explosie Umicore Olen

© belga

Er is een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van het incident. Dat bleef in ieder geval volledig intern, zodat er geen enkel gevaar zou zijn voor de omgeving.

"De slachtoffers zijn twee onderhoudsmedewerkers die aan de slag waren in een silo", zegt Raf Hendrickx, communicatiemanager van Umicore Olen. "Daar vond om 9.50 uur om een nog onbekende oorzaak allicht een soort reactie plaats, ondanks onze strikte veiligheidsmaatregelen. Wat er precies gebeurd is, wordt nog onderzocht."

Bij Umicore in Olen werken ongeveer 1.000 mensen. Het bedrijf produceert en verkoopt er hoofdzakelijk producten op basis van nikkel en kobalt, voor een brede waaier van toepassingen. (Belga/BO)

Umicore stelt in een persbericht dat het zoveel mogelijk ondersteuning biedt aan de nabestaanden en collega's van de slachtoffers.

Familieleden die contact willen opnemen met het bedrijf, kunnen dat via het telefoonnummer 014/24 52 55 of 014/24 52 56.

Lees meer over:

Onze partners