Twee derde van West-Vlaamse bedrijven bevindt zich in woongebied

07/10/11 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:25

Bron: Trends

66 procent van alle economische activiteit in West-Vlaanderen gebeurt nog altijd in woongebieden. Deze bedrijven en organisaties zijn bovendien goed voor de helft van de tewerkstelling in West-Vlaanderen.

Twee derde van West-Vlaamse bedrijven bevindt zich in woongebied

© belga

Industriegebieden en ambachtelijke zones huisvesten amper 14 procent van de bedrijven. Dat blijkt uit een studie van het West-Vlaamse Economisch Studiebureau (WES) op basis van gegevens van het Agentschap Ondernemen en in samenwerking met de provincie.

West-Vlaanderen telt 2350 bedrijventerreinen, maar slechts 350 zones zijn groter dan vijf hectare. Van de totale oppervlakte van de provincie is 3,4 procent bestemd voor economische functies. Bepaalde gemeentes hebben een overvloed aan "economische oppervlakte".

Wielsbeke is de absolute koploper met liefst twintig procent van het grondgebied dat bestemd is voor economie. Kuurne en Roeselare zijn tweede en derde met respectievelijk 18,6 procent en 14,6 procent. In absolute cijfers is Brugge het nummer één met 905 hectare 'economische' grond. Roeselare volgt met 871 hectare en Kortrijk is derde met 705 hectare. (KC)

Lees meer over:

Onze partners