Toyota vermenigvuldigt nettowinst en trekt prognoses op

05/11/10 om 09:38 - Bijgewerkt om 09:38

Bron: Trends

De Japanse autobouwer Toyota heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 98,7 miljard yen (861 miljoen euro) winst geboekt dankzij een sterke verkoop op de Aziatische markten. Dat is bijna vijf maal meer dan de 21,8 miljard yen nettowinst geboekt tussen juli en september 2009. De autobouwer trekt de prognoses op.

Toyota vermenigvuldigt nettowinst en trekt prognoses op

's Werelds grootste autoconstructeur trekt de winstverwachting voor het volledige jaar op. De nettowinst kan nu uitkomen op 350 miljard yen, zo'n 3,1 miljard euro, waar eerder uitgegaan werd van 340 miljard yen.

Eerder wisten ook Honda en Nissan mooie cijfers voor te leggen dankzij het herstel van de verkoop. Die herneming neutraliseert de effecten van de dure yen, die nefast is voor de Japanse export.

Op de meeste markten ging de autoverkoop in het tweede kwartaal er op vooruit, maar in Europa en Noord-Amerika werden respectievelijk 41.000 en 3.000 wagens minder aan de man gebracht. In Japan steeg de verkoop met 90.000 auto's. De autobouwer moet nog steeds het vertrouwen terugwinnen van de consumenten na de verschillende terugroepacties het afgelopen jaar. Donderdag werden wereldwijd nog zo'n 140.000 wagens teruggeroepen voor een mogelijk probleem met het stuursysteem.

Onze partners